Transformace marketingu do online prostředí

Dobrý den, vážení přátelé podnikatelé,

v prvním e-mailu roku 2021 Vám chci zejména popřát, aby se Vám podařilo vše, na co sáhnete. Bude to zásadní rok. Řekl bych "Darwinův rok". Přežijí pouze přizpůsobiví. A ti, co se přizpůsobí nejlépe, budou růst. Tak ať jsme všichni mezi nimi.

Karel Maroušek

TRANSFORMACE MARKETINGU DO ONLINE PROSTŘEDÍ

Mnoho z Vás si tímto krokem již prošlo - bylo to to první co jsme spolu nastavovali. Vše měřit a v datech umět číst. Ve svých datech a v datech konkurenčních a oborových, které jsou k na internetu k dispozici. A na základě těchto relevantních dat stavět své strategie online marketingu. Vy ostatní, prosím, zbystřete. 
 

PROPOJENÍ MĚŘÍCÍCH, ALANYTICKÝCH A REKLAMNÍCH NÁSTROJŮ

Kdo chce uspět v online světě, musí nejen využívat všechny nástroje, ale musí jim umožnit, aby si navzájem vyměňovaly informace. 4 hodiny trvá celý proces propojení u firmy s jedním webem. Je to půlden, po kterém dochází k velkým změnám strategií firem. Najednou mají tvrdá data o své pozici na online trhu, o potenciálu, který lze okamžitě začít těžit, o aktivitách konkurence, o aktuálních potřebách svých potenciálních zákzaníků, o trhu. 
 

UMĚT V DATECH ČÍST

Já osobně chodím číst ve svých online datech většinou pouze na 2 místa. Jednou týdně se podívám na Přehled návštěvníků mých stránek - kolik jich je nových, kolik z nich stránky okamžitě opustilo (a odkud tito přišli) a kolik z těch, co zůstali, splnilo některý z mých "menších cílů" - tedy se přesunuli do segmentu pro reklamu "prvotní zájem". Samozřejmě "hlavní cíl" mých konverzních stránek, tedy "Zanechal kontakt" spracovávám ve svém emailu v reálném čase. Druhé místo, kam se chodím rád dívat je Efekt reklam. Který vyhledávač, která sociální síť, která kampaň, která reklamní sada, která reklama, který obrázek a který konkrétní text - co mi (a za jakou cenu) přivádí ty (výborně zacílené) návštěvníky, kteří pak na mé stránce plní nastavené "cíle", zavolají přímo z reklamy na můj mobil, nebo se přhlásí k odběru newsletteru. A následně lehce optimalizuji budget jednotlivých reklam.
 

BEZPEČNOST DAT

U svých nových zákazníků často nacházím v analytických nástrojích admin práva pro bývalé zaměstnance a agentury. Prostě lidi, kteří i nadále mají přístup k firemním strategickým datům. A mohou si pro ně chodit. I když firma sami si pro ně sama třeba ani nechodí. Trvá 5 minut provést audit přístupových práv a nastavení nového a jediného admina s právem přidělovat nižší práva. 
 

SWOT-ONLINE PRO VAŠI OBCHODNÍ STRATEGII 2021

Když jste tvořili strategii pro rok 2021, vycházeli jste při její formulaci z několika analýz. Ty analýzy buď průběžně přepočítáváte ve své hlavě, nebo je máte na stole či v notebooku vypracované Vámi nebo Vašimi podřízenými. Zřejmě máte analýzu očekávání stake-holders, analýzu vnitřního prostředí firmy a samozřejmě analýzu kunkurenčního prostředí. Pokud nemáte správně propojeny nástroje Google, pak ve Vašich analýzách chybí jedna zásadní. Analýza z online prostředí. Analýza silných a slabých stránek Vaší firmy v online. Analýza příližitostí a hrozeb pro Vaši firmu na internetu. Tato data potřebujete. Vaše obchodní strategie je jistě skvělá, ale bude ještě lepší když jí doplníte o cesty, jak Vaše silné stránky proměnit v příležitosti, jak eliminovat slabé stránky a jak hrozbám předcházet nebo je alespoň měřit a analyzovat. 

"Co neměřím, to neřídím"

MARKETINGOVÝ AUDIT 

Pokud ještě neuvyžíváte mých služeb, ale máte zájem udělat si pořádek ve svých měřích, analytických a reklamních nástrojích a propojit je správně s webem a sociálními sítěmi, nabízím Vám několik forem úvodní spolupráce.

  • Stačí málo, abyste měli přístup k aktuálním a relevantním reportům.
  • Stačí málo, abyste se stali vládci vlastních firemních dat.
  • Stačí málo, abyste mohli následně provést aktivaci svého onlie marketingu.
  • Stačí málo, aby všechny další kroky v marketingu byly přehlednější a smysluplnější.

On-line seminář
19.2. od 9.00 do 9.30 provedu mikro audit a základní nastavení nástrojů jednoho z účastníků semináře. Přijďte na seminář přihlášeni k firemnímu Google účtu a můžete si průběžně vše sami nastavovat.

Zdarma

Start-up audit
Provedu audit Vašich měřících, analytických a reklamních nástrojů a jejich provázání s webem a sociálními sítěmi. Chybějící nástroje založím a celý systém nastavím. Zkontroluji zabezpečení účtů a opravím oprávnění k přístupu. 

8.000 Kč

Detailní audit
V tomto auditu projdou kontrolou kromě oblastí řešeních ve Start-up auditu i data reklamní. Provedu audit Vašich placených reklam, které jste v minulosti používali nebo používáte. Ve vyhledávyčích i na sociálních sítích.

16.000 Kč

CO JE OBSAHEM AUDITU?

Google Analytics

Pro mnoho lidí je Google Analitics jen přehled návštěv a jejich chování na Vašich stránkách. To ale není zdaleka vše. Pokud je správně nastaven a propojen (a dokáže si tedy vyměňovat data s dalšími nástroji), dokáže mnohem více. Rád Vás o tom přesvědčím. 

Sociální sítě

Propojení sociálních sítí s webem je mocným nástrojem pro komunikaci s návštěvníky nejen vašich profilů na sociálních sítích ale i s návštěvníky vašich www stránek. Stačí, pokud je vše správně nastaveno. Leady ze sociálních sítí jsou skvěle zacílené, ale nejsou levné. Proto je důležité přesně měřit a správně analyzovat jejich následné plnění "cílů" a konverzí na Vašem webu.

Search Console

Při správném nastavení a provázání s ostatními nástroji dokážete snadno odhalit nevyužitý potenciál Vašeho webu v rganickém vyhledávání. Organické vyhledávání je reklama zdarma, využijte toho. Chete si vyzkoušet jak jste na tom s popisnými údaji webu? Že odpovídají tomu, jak chcete Vaši firmu prezentovat na webu? Zadejte do vyhledávače site:https://xyz.cz a Vy sami, ne Váš marketing, Vy formulujte těchto pár vět a slovních spojení a zadejte změny správci Vašeho webu. Více Vám ukáži osobně.

Google Ads

Společně se podíváme, jak máte nastaven účet Google Ads, jak je zabezpečen a jak (zda) je integrován s dalšími nástroji. Pokud jste už reklamy s Googlem realizovali, podíváme se, jak efektivně byly peníze investovány, respektive co tato reklama Vaší firmě přinesla a zda by to třeba nemohlo být lepší. Nebo lépe měřené. 

POJĎME SI ZAVOLAT

734 490 779

www.karelmarousek.cz

Přeji Vám úspěšný den,
Karel Maroušek

Nechcete již nadále odebírat mé e-maily?
To mě mrzí. Odhlásit se můžete zde